Hoppa till innehållet
utmattningsprovare väsytystesteri dynamic fatigue tester

Vad används utmattningsprovare till?

Utmattningsprovare används för att testa och utvärdera material eller komponenters förmåga att motstå upprepade belastningar eller påfrestningar över tid.

Dessa tester hjälper till att bedöma hållbarheten och livslängden för olika material, strukturer eller produkter genom att simulera verkliga användningsförhållanden och belastningar.

Det är vanligt inom områden som materialvetenskap, ingenjörsvetenskap och tillverkningsindustrin för att förbättra produktens pålitlighet och prestanda

Varför är en elektrodynamisk utmattningsprovare bättre än en hydraulisk?

En elektrodynamisk utmattningsprovare och en hydraulisk utmattningsprovare har olika egenskaper och fördelar beroende på tillämpningen och testbehoven. Här är några anledningar till varför en elektrodynamisk utmattningsprovare ibland kan vara föredragen:

  1. Hastighet och frekvens: Elektrodynamiska provare kan uppnå högre testfrekvenser än hydrauliska. Det är viktigt när man vill efterlikna snabba belastningsvariationer eller högfrekventa påfrestningar.
  2. Precis belastningskontroll: Elektrodynamiska system ger vanligtvis en bättre och mer exakt belastningskontroll än hydrauliska system. Det är viktigt för att utföra pålitliga och reproducerbara tester.
  3. Mindre utrymme: Elektrodynamiska provare är oftast mer kompakta och tar upp mindre utrymme jämfört med de stora hydrauliska systemen.
  4. Renare och tystare drift: Elektrodynamiska provare producerar mindre ljud och kräver inte hydraulisk olja, vilket gör deras drift renare och tystare.
  5. Enklare underhåll: Hydrauliska system har rörliga delar, tätningar och oljor som kan kräva mer underhåll jämfört med elektrodynamiska system som har färre mekaniska komponenter

Vill du veta mer? Fyll i formuläret nedan och skicka till oss!

     

    sales@kvalitest.com