Hoppa till innehållet
2D-laserskanner

Ny kompakt 2D-laserskanner för beröringsfri mätning och kontroll av ytprofiler och dimensioner.

Kvalitest erbjuder en ny serie kompakta 2D-laserskannrar avsedda för snabb och noggrann beröringsfri mätning och kontroll av olika ytprofiler och dimensioner. De är utrustad med kraftfull processorer och mycket känsliga optiska komponenter som säkerställer exakta profilmätningar på nästan vilken typ av yta som helst.

Laserskannerna finns med mätområden från 10 till 1100 mm, har 0,05% linjäritet och en samplingshastighet på upp till 6800 profiler/s. En ultra-snabb laserskanner med upp till 50 000 profiler/s är på gång.

Laserskannerna har ett inbyggt webgränssnitt för att ställa in sensorparametrarna samt för bild- och profilvisualisering och datalagring. Profiler överförs från laserskanner till dator via Ethernet-gränssnitt med UDP-protokoll.

Laserskannern finns med röd (660 nm) eller blå (405nm eller 450 nm) laser. Röd laser används för de flesta normala mätapplikationer och blå laser rekommenderas för genomskinliga och organiska ytor samt rödglödande metaller.

Laserskannern kan utrustas med en inbyggd värmare för användning i låga temperaturer ned till -40°С samt luft eller vattenkylning för användning i varma temperaturer upp till +120°С. Laserskannern är mycket ruggad och är bl.a. IP67-skyddad, klarar vibrationer upp till 20 g inom frekvensområdet 10-1000 Hz och 30g chock med 6 ms pulslängd.

Mer information om våra nya 2D-laserskannrar hittar du här (pdf) »


 

För mer information fyll i formuläret nedan och skicka till oss!

     

    sales@kvalitest.com