Hoppa till innehållet
Laseravståndsgivare Lasergivare

Ny serie dynamiska laseravståndsgivare för noggrann avstånds-, positions- eller tjockleksmätning!

Kvalitest erbjuder en ny serie kompakta industriella laseravståndsgivare för snabb och noggrann beröringsfri avstånds-, positions- eller tjockleksmätning.

Laseravståndsgivarna finns med mätavstånd till 0-punkt från 15 mm upp till 1300 mm och med mätområden från 0-punkt från 2 mm upp till 2500 mm. Givarna har en linjäritet på 0,05%, en upplösning på 0,01% av mätområdet och en mäthastighet på upp till 70 kHz.

Med dessa laseravståndsgivare kommer en PC-mjukvara för att ställa in sensorparametrar och överföra mätdata via RS232/RS485 -grännssnitt. Mätdata kan också överföras från laserskanner via Ethernet- eller CAN-gränssnittet och som en analog ström-/spänningssignal motsvarande mätvärdet.

Laserskannern finns med röd (660 nm) eller blå (405nm eller 450 nm) laser. Röd laser används för de flesta normala mätapplikationer och blå laser rekommenderas för genomskinliga och organiska ytor samt rödglödande metaller.

Laserskannern kan utrustas med en inbyggd värmare för användning i låga temperaturer ned till -30°С samt luft eller vattenkylning för användning i varma temperaturer upp till +120°С. Laserskannern är mycket ruggad och är bl.a. IP67-skyddad, klarar vibrationer upp till 20 g inom frekvensområdet 10-1000 Hz och 30g chock med 6 ms pulslängd.

Mer information om våra nya industriella laseravståndsgivare hittar du här (pdf) »

För mer information fyll i formuläret nedan och skicka till oss!

     

    sales@kvalitest.com