Hoppa till innehållet
förpackningsprovning

Vi investerar i förpackningsprovning med en ny kompressionsprovare!

Utvecklingen av förpackningar går framåt med en rusande fart tack vare näthandeln. Förpackningar har många funktioner för företag som använder dessa till att skicka sina produkter i till kunder. Vi fokuserar dock främst på förpackningarnas skyddsfunktion.

När det gäller förpackningens skyddsfunktion så att det viktigt att inte överpacka så att materialkostnaderna och förpackningens vikt ökar i onödan. Det är heller inte bra att underpacka så att produkten som skickas i förpackningen inte håller och kunderna blir missnöjda.

För att vara säker och nå optimalt förpackningsskydd under hela transportkedjan är det alltid bäst att testa hur förpackningarna håller för tryck, fall, vibration och olika klimatförhållanden.

Det är här vi kommer in i bilden!

Vi har ett komplett sortiment av förpackningsprovare och marknadsför sedan länge även Techlabs kompressionsprovare i Norden. Techlab är en ledande tillverkare av kompressionsprovare, med över 800 maskiner installerade världen över, och erbjuder marknadens bredaste sortiment från 10 kN upp till hela 300 kN.

Då det inte är aktuellt för alla kunder, med behov för kompressionsprovning, att köpa en egen provare har vi investerat i en ny VAL-50 kN kompressionsprovare från Techlab Systems för att erbjuda kompressionsprovning av förpackningar som en tjänst.

Vår VAL-50 -kompressionsprovare har följande specifikationer:

  • Kompressionsrafter upp till 50 kN (~5000 kgf)
  • Testyta: 1250 x 1250 mm
  • Testhöjd: upp till 2150 mm

Vi kan bl.a. göra följande förpackningsprover med vår VAL-50 -kompressionsprovare:

  • Kompression med konstant hastighet där provaren applicerar en allt större kompressionskraft på förpackningen tills inte längre håller.
  • Statisk kompression där provaren applicerar en kompressionskraft på förpackningen och håller denna under en bestämd tid.
  • Cyklisk kompression där provaren kontinuerligt trycker och släpper för att utföra en typ av utmattningsprovning på förpackningen.

Mer information om Techlabs kompressionsprovare hittar du här (pdf) »


För mer information fyll i formuläret nedan och skicka till oss!

     

    sales@kvalitest.com